Adsense

Wednesday, March 16, 2011

Stop Animal Abuse


location : karnival satu daerah,satu industri, melaka .

assalammualaikum

last three days,aku pegi karnival SDSI and kat sana ada pameran tentang haiwan marin yang diancam kepupusan (whale,dugong,kima,jerung gergaji,penyu and dolphin) . dekat pameran tu ada lah replika rangka ikan paus, dugong and dolphin yang di-awet,penyu real dengan anak anak mereka and so on. so,aku mula sedar yang diorang ni diancam kepupusan sebab kita,the mankind.so why not we try to save 'em so that our next generations maseh kenal lah lagi dugong,kima,penyu and whatsoever tu.right guys?

pictures ;D (click to enlarge)

belakang ni rangka ikan paus. ikan paus ni mati sebab terdampar dekat Pahang tak silapp. pastu selepas disiasat rupa rupanya kat paru-paru dia tersekat beg plastik :(

mum with dolphin 

dolphin with us .

siapa yang tak kenal, nama dia kima.tempat letak mutiara tu .

ini dugong .

ini penyu agar. model : my sis .

antara pictures yang sempat aku mintak kat pakcik google :D

whale .




cute .

if she can talk,this is what she wanna say :)

so please .


thats all, thanks for reading  


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...