Adsense

Thursday, June 9, 2011

lasagne ohh lasagne .

assalammualaikum readers , 

hari ini aku hantar mama buat chemotherapy dekat mahkota,medical centre.oleh kerana lokasi hospital tersebut bersebelahan dengan mahkota parade dan berhampiran dengan dataran pahlawan dan juga hatten square, tunggu lagi, window shopping lah. yelah, time masukan ubat chemo tu kan lama. so, mama suruh bawa adik-adik pi jalan. adik-adik ni pun dah pandai ambil kesempatan. sambil membuat muka comel, suruh kakak belanja tengok wayang , Kung Fu Panda 2. padahal duit ayah sebona nye . alahh,lagipun wayang murah lah hari rabu, why not. tapi hero dua orang tu je lah tengok ,kami yang matang ini tidak berminat okay ^^

lepas hantar hero hero tu masuk, kitorang pun jalan jalan lah tawaf mall tu. tiba tiba , kakak keempunan lasagne secret recipe.haa, time ni lah situasi haru bermula 

petikan dialog aku dan kakak ^^,

kakak : adik, aku terasa nak makan lasagne lahh
aku : pegi lah beli, tunggu lagi 
(jalan pergi menu stand yang ada kat luar tu)
kakak : haa, yang ni lah 
aku : ohh,yeke ,pegi lahh order 
kakak : tapi camner nak pronounce dia eak aku konfius?
aku : mane lah aku tau, kau amek eng. comm takkan tak tau kott.
kakak : konfius.habis tu mcm mana eak?
aku : meh sini aku order ( sambil buat muka yakin -.-' )

di cashier 
aku : abang, nak take away lagsa..uhuk..uhuk.. (batuk)
cashier : lasagne (pronounce : lasag nya) ke adik ?
aku : haa, tu lahh yang saya maksud kan. tepat sekali . (cover malu )
cashier : okeh,have your seat while waiting .

duduk  dekat sofa
kakak : aku dah agak dah pronounce dia macam tu..

HAHA, maklumlah sedang kan lidah lagi tergigit . ehh takk. maklumlah lidah aku bukan lidah itali okey . itali ke? yang pasti bukan english lah. kalau english sepantas kilat aku sebut . hanya roomate aku je tahu aku  pronounce english macam mana ^^, selalu je malu dengan nad (orang UK) .

sebagai seorang perempuan yang normal, aktiviti ini wajib di jalan kan, selamat menonton viewers . ohh yaa, ada orang tanya kenapa aku suka pakai tudung hitam? sebab ikut suka aku lahh. ehh , takde lahh :))) sebab kat rumah aku berlambak tudung jenis tu, mama dgn kakak kan pakai shawl. so, semua tudung tu hak milik aku lah. lagipun senang nak matching what, bagi orang yang pemalas macam aku ^^ kan?

kakak ku seorang fashionista .

tapi bukan aku -_-'

betulkan tudung tara mana pun still tak jadi ,haihh 

akak,awat hg buat lawak :)

awat muka aku jadi lagu tu tah,

ohh,aku minum ice milk tea,kakak belanja, sedap ouhh . 
macam teh tarik campur chocolate 

adik, kalau akak pakai purdah okay tak?

oemmjayyy, adik akan terkejut berukss !

ngeeee ~ kakak hg biaq btoi ?

kakak nak jadi alim .

adik rasa macam mana?

hihihi, kakak lawak je lahh .

---THE END---

thanks for reading readers,gud THE bye 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...