Adsense

Sunday, August 28, 2011

kuih-kuih malaysia , just for fun :D

assalammualaikum  

readers sekalian, mari belajar tentang kuih malaysia :)

sampai sekarang aku tak tau pronounce yang sebona bagi kuih yang first tu. koswi ke, kaswi ke , kaswui ke,HAHA . my bad -..-'
kuih puteri ayu . makan kuih ni sekali ngap je, sebab mulut besar.
 pastu tak boleh cakap sebab mulut penuh ^^

kuih lapis paling menarik, tapi aku prefer yang warna warni lagi. bila makan aku mesti tarik satu per satu lapis dulu. haha. habit kott -___-'

kuih ni aku panggil biskut moore. 20 sen satu. jual kat koop dolu-dolu. selalu berebut nak beli sebab murah and senang di makan ketika cikgu sedang mengajar dihadapan :)

hey hey hey. petang petang macam ni perut mulai berkeroncong. dan tangan mulai gatal meng-google topic pasal makanan . lalu ter-click blog Mrs.Kown dan terjumpa post ini. entry kali ni just copy and paste je tau. credit kepada pemilik blog yang famous tu :D i dont know what,but benda ni lebih kurang macam teka-teki lahh. enjoy reading :))) 


Kuih paling gangster = Lompat Tikam
Kuih paling sexy = Puteri Mandi
Kuih paling keji = Taik Itik
Kuih bajet cute = Cek Mek Molek
Kuih untuk awet muda = Seri Muka
Kuih paling alim = Kuih Ketayap
Kuih penyakit lelaki kronik = Batang Buruk
Kuih suka pukul = Kuih Lompang
Kuih dalam zoo = Badak Berendam
Kuih untuk Saman Polis Trafik = Kuih Sampreeeeettttt
Kuih yg bangun sendiri = Kuih Bangkit
Kuih orang tak mandi = Kuih Bau-lu
Kuih paling tenteram = Kuih Makmur
Kuih paling lembap = Kuih Siput
Kuih untuk blackout = Tepung Pelita
Kuih tangkap ikan = Roti Jala
Kuih standard Hollywood = Kuih Jennifer Lopez
Kuih unit pemusnah bom = Kuih Bom
Kuih kaki dera = Kuih Cakar Ayam
Kuih paling bengap = Lempuk (sokmo nak kena hempuk) haha!
Kuih paling putih = Kuih Tepung Gomak
Kuih paling policies & procedures = Kuih Cara
Kuih paling rockstar = Kuih Deram
Kuih ahli bomba = Kuih Bakar
Kuih paling selekeh = Kuih Serabai
Kuih paling selalu kena marah = Putu Bambu
Kuih paling menyengat = Kuih Sarang Tebuan
Kuih iklan Ridsect paling suka = Kuih Sarang Semut

thats all from me, harap anda semua terhibur 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...