Adsense

Thursday, December 15, 2011

Interview MARA 2011

Assalammualaikum 

Jyeahh! hari yang menyenangkan untuk golongan wanita menonton drama korea kerana hari ini hari khamis . aku nak cerita pasal interview SPC aku haritu . overall memang memenatkan . interview kali ni hanya sekadar group discussion. so bg yang belum interview jangan cuak. buat cool je.

i was going for INTI IU interview (Computer Engineering) .sesiapa yang fluent english memang ada potensi yang besar untuk menyinar pada ketika discussion dijalankan . walaupun aku debater maktab, tetapi pada ketika discussion berjalan , aku tergamam apabila dicussion tersebut seolah-olah discussion bersama foreign students.dalam hati aku berkata 'Wait, do you eat sambal belacan ?' I wasn't grow up in an english speaking environmnet. aku dah la anak jawa, cakap english. nahh, amek kau.'sports lead to perpaduan '. rojak habisan. tapi okay lah. fadzly kata group dia lagi cakap english slang terengganu. ada -NG kat belakang. macamana tah rupanya .

So this interview is basically a group discussion , the interviewers will give us one case to study . While we're discussing, the interviewers do the evaluations . So you have to talk and give your opinions . You just cant sit back and agreed with what your friends had said. Say something , modified their ideas, turn it into a better idea . Before we leave , one of the interviewers will ask us one question each, random questions, it's not only regarding about the case study . so goodluck with your interview :)


my groupmates


update : Alhamdulillah i received the scholarship and now i'm doing American Degree Transfer Program in INTI IU , InsyaAllah will be flying to the States soon :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...