Adsense

Wednesday, December 28, 2011

Reference Book SPM

Assalammualaikum.

okay sekarang aku nak buat review pasal reference book SPM. sebab aku tengok sekarang ni depa , esspecially budak form 5 tahun depan sibuk nak beli buku rujukan . ni personal view aku je tau, decision terakhir terletak di tangan korang nak beli buku yang mana. Btw, keep in your mind that I took my SPM in 2011.

PHYSIC - the best reference book is published by Oxford Fajar . buku SUKSES . buku ni sangat padat dan lengkap compare to nexus . sebab buku nexus susunan dia kurang praktikal. bila dalam satu topik tu, kita nak cari maklumat susah sikit. tapi tak tahu lah kalau tahun ni dia dah kemas kini ke apa. 

CHEMIST - for chemist pun still SUKSES. buku Longman bagus jugak. ikut korang selesa guna buku yang mana. kalau aku aku lagi suka guna Sukses , sebab dah terbiasa dengan susun atur buku tu. cara nak guna notes dia. buku Longman best dalam bab Salt, sebab dia ada coloured pages. Tok Guru kimia aku,Jannah Salleh guna buku Longman.

BIOLOGY - Cikgu Anas recommend Sukses. aku pun suka buku sukses sebab biology subjek yang perlukan kita menghafal ,notes dia tersusun kemas. dia punya diagram membantu . most important buku ni lengkap dan praktikal. Buku dia yang kecik tu, yang macam nota pantas tu bagus jugak. aku study guna buku tu sebab aku malas baca banyak banyak, pening -___-''

okay, thats all from me. buku lain tu bukan taknak review tapi rasanya tak perlu,kan? sebab ada budak form four tu suruh aku ajar physics yang sememangnya aku sudah lupa.err, aku rasa dia terpengaruh dengan physic award aku haritu. lebih baik dia study guna buku sukses. insyaallah membantu. aku pun tak terer sangat physic . aku banyak tanya soalan bodoh-bodoh kat cikgu Zaid. dia cool je layan aku yang banyak tanya ni sampai SPM. just satu pesanan untuk budak budak junior, please jangan tidur dalam class dia, rugi gila. memang ngantuk, tapi pandai control ye. see ya :D


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...