Adsense

Wednesday, February 29, 2012

February 29, 2012 . Today is the Leap Year :D

Assalammualaikum.

so today is the leap year. bila cakap pasal leap year je aku teringat dekat movie Leap Year' . cerita tu sumpah best and laki tu sangat ohsem :) cerita tu bagi banyak pengajaran lah dekat aku , and maksud dia sangat mendalam. esspecially masa perempuan tu test tunang dia time apartmen laki tu terbakar. aku recommend korang untuk tengok , bagi sesiapa yang tak tengok lagi tau tau tau. Masa aku lunch tadi pun cerita tu tengah tayang dekat HBO .

the second part is about my presentation. aku tak nak cakap banyak lah sebab teruk kot kena condemn demm demm demm dengan lecturer . lagipun aku tak prepare well enough sebab baru tahu nak kena present petang semalam. malam tu buat graph and slides semua. pukul dua baru tidur. pagi tu baru terhegeh hegeh nak practice speech bagai . so, itulah hasil nya . aku rasa aku tak deserve B , even C also . dahlah tak nak fikir -.-  sebab presentation aku sakit tak makan breakfast .

next pasal cincin aku yang almost hilang harini. cincin tu mama yang bagi . aku pun tak sure macamana boleh hilang. nasib baik aku perasan awal awal. dengan sakit sakit nya aku gagah jugak cari cincin tu lepas lunch. aku pergi cari dekat lecture hall. time tu ada MPW -moral tak silap . diorang tengah ada test. lantak lahh. peduli apa aku . aku redah je masuk. haha. dahlah semua bukan islam dalam tu . aku sorang je yang bertudung dekat situ -..-' takpe. hajarhadi kata aku taiko . aku pun suruh satu group girls tu bangun and cakap 'can you help me to find my golden ring? ' diorang semua buat muka terkejut and bangun cepat cari untuk aku. and dekat area tu jugak ada stalker aku . aku baru tahu dia international student ohh, maybe non muslim . lepas tak jumpa aku cakap thanks and keluar . lepastu aku tak tahan sakit rasa nak berguling dekat situ jugak . aku duduk atas lantai depan library . bertenang kejap , aku cakap 'sakit, boleh tak datang hari lain . aku takda masa nak layan hang sekarang. kerja aku banyak lagi .' ciss, lepastu sakit buat counter attack , kali ni double. takkan aku nak berguling dekat situ kot. jatuh lah saham . lol . aku pun teruskan mencari . dan jumpa . jumpa kat mana itu rahsia :) lepastu aku pergi surau , berguling dekat sana. tiba tiba segerombolan kanak kanak form five datang nak solat. diorang ada lawatan. Ya Allah. Sabar je lah Ili .

lepasni aku tanak pakai dah . even mama kata jangan tanggal . birthday aku nanti aku nak beli necklace lepastu nak jadi kan cincin tu pendant dia. err, memang aku beli hadiah untuk diri sendiri pun setiap tahun. sebab aku nak cross out wishlist aku yang panjang berjela tu satu satu . tanak lah susah kan orang lain ohh, beli guna duit sendiri lagi best . tapi dalam wishlist tu bukan cincin tu lah sebagai pendant. tapi nama aku sendiri yang aku design sendiri. so , next year aku beli pendant pulak :D so , aku dah tak boleh beli tart hari hari dah. kena save duit. menabung. aku cakap dekat mama nak beli tabung bulat color pink. baru semangat sikit nak menabung. tapi demm mahal ohh . mentang mentang comel , nak letak harga tinggi pulak. mama kata aku mengada. guna botol pun boleh jadi tabung -..-' tapi nak jugak tabung pink yang aku nampak haritu.selagi takde tabung aku malas nak menabung :3 kalau tak memang duit aku keluar macam air. 

ohye, siapa siapa yang birthday harini aku wish happy birthday ya :) bertuah apa lahir tahun lompat . mesti tahun ni celebrate gempak punya lah kann . google homepage pun comel . thanks for reading . 

harini aku saja tulis entry panjang panjang even homework calculus banyak . sebab tarikh ni wujud empat tahun sekali kann. so tunggu lagi empat tahun baru jumpa lagi tarikh ni :) 




4 comments:

  1. terbukti kot taiko kau time tu hehehe
    nanti ajar aku eh camne nak buat cam kau punye entry bawah sekali tu. background dia cun lah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang aku taiko inti . lol . nah link dia. yang bawah tu blockquote je :) http://ezzathepolkadots.blogspot.com/2012/02/freebies-blaockqoute-transparent.html

      Delete
  2. lol . benda ni kena tackle kat edit html jugaa ke ? alamak . patutlah aku tengok ada background jea kat link tu . tkezut

    ReplyDelete
  3. yup :) nanti bila kau edit html. tick expand widget. lepastu ctrl+f . cari blockquote. nanti dekat area tu ada link untuk letak image :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...