Adsense

Wednesday, May 9, 2012

College Life: Accept the differences !

Assalammualaikum.

lama gila kan aku tak update . i was so demmm busy last two weeks , of course ,prepared for my final exam. final exam susah gila, aku confirm tak dapat 3.0 above. confirm . malas lah nak cakap lagi sbb salah aku jugak gedik pg pesta buku two day before chemistry final exam. haihh. tak layak nya aku bergelar scholar .

oh next aku nak cakap pasal UPU . memang penuh lah facebook sekarang cerita pasal UPU . dan aku tidak mohon sama sekali . nak bagi peluang kat orang lain jugak kan. cikgu aku pernah cakap , 'berdosa tutup peluang orang lain nak sambung belajar. if kita betul betul taknak, jangan apply ' . so kat sini aku nak mintak maaf kepada sesiapa yang tidak berpeluang ke matrikulasi sbb aku mohon matriks. but seriusly aku mohon matriks before dapat apa apa tawaran. if aku tahu aku takkan mohon 

suka betul aku dengar kawan aku dapat tawaran yang best best . aku cukup bersyukur dah dengan apa yang aku ada. even aku fly lambat lagi berbanding orang lain . alhamdulillah. apa yang ditentukan ni terbaik untuk aku . dekat facebook aku mmg riuh masa upu diumumkan tu . maklumlah , dulu aku sekolah menengah kat tiga sekolah kot . so most of them dapat UIA gn USIM . tahniah . KMJ ramai jugak . haih , if aku dapat KMJ mmg aku balik hari hari ah . dekat gila kot sbb KMJ dekat tangkak 

but some of my friends ada yang tercampak jauh jauh like sarawak and sabah . hikmahnya aku pindah sekolah sampai enam kali dulu . jeng jeng jeng . aku boleh tolong kawan aku cari kawan . for example , kawan aku Jannah Salleh (MRSM Pendang ) ni dia dapat offer UNIMAS . jauh tu . dia orang negeri sembilan . but then dia 50-50 nak pergi ke tak sbb jauh dan takde kawan . but then bila aku check balik timeline aku gedek, beyon, adhira ( SMKA Pedas) dapat situ jugak . Rifqi (Sains Seremban) a friend of mine from twitter pun dapat situ dan dia confirm pergi . and luckily diorang semua orang negeri sembilan . can you imagine that . macam mindblown gila kann . hehehe

so anyone yang risau lagi pasal takde kawan boleh lah tanya aku . mana tahu aku boleh tolong kann :) and if aku dapat offfer UNIMAS dgn course yang aku nak . insyaallah aku akan pergi . dont afraid to blend with other cultures. aku rasa seronok pergi tempat orang . belajar culture orang . Haifa pernah cakap - Ili ni campak mana pun hidup . actually bukan aku campak mana pun hidup . from johor aku pergi negeri sembilan and then kedah . at first mmg aku takde kawan . dengan suasana baru , people who are complete strangers to me. but then i learnt to adapt . mix dengan diorang . mingle . hasil nya , i have my girlfriends yang lima belas orang tu. masa dekat kedah pun sama . memang aku takde kawan . then i tried to be a friendly person. belajar loghat kedah . belajar makan laksa and now laksa is my favorite food ! after that i met my lovely roomates and insyaallah my friends till jannah , nisa nadiah and ruhayu.not to forget amal my twinny :) find the friends who can accept us for who we are. 

and now in INTI , aku ada empat sisters . Kiki , Hanis , Fieza and Laili . at first aku masuk INTI mmg ada lagi dua orang girls yang satu maktab gn aku . but then aku tahu mmg aku tak boleh ngam dgn diorang. sbb aku kat maktab ialah seorang troublemaker . diorang mmg harapan maktab, baik baik belaka. then i tried to find people who i can fit in. means bukan buat jahat sama sama lah, just boleh terima gila gila aku, pelik aku . five of us came from five different schools and now we are sisters. sorang dari Taiping, KKB, Besut , Kota Putra and me from Pendang . 

panjang kan entry aku kali ni . dah lama tak menulis . till then . assalammualaikum and peace (Y)

2 comments:

  1. HAHA troublemaker? Ok huhu
    Goodluck dong result kau t. Doakan aku dapat fit in dgn kawan Penang :) <3

    ReplyDelete
  2. haha. okay. alaa kau kan friendly . confirm lah ramai kawan . btw jgn lupa try laksa dia :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...