Adsense

Friday, February 8, 2013

Adik kan ?

Assalammualaikum

Recently I went to masjid alone to perform my maghrib prayer. after that pergi dengar kuliah between maghrib isya'. oh how i miss my days spent in the high school back then . okay before that , i wanna share what i listened from the ustaz. tajuk dia haritu pasal minyak wangi /perfumes .

Firstly ustaz cakap ; Tiada sebarang wangian dapat menandingi bau peluh Rasulullah SAW. Pastu , 3 pemberian yang kita tak boleh tolak ialah bantal/hamparan, minyak wangi and susu. Minyak wangi tu cause apa apa jenis wangian itu asalnya dari Syurga. Yang the other two tu tak ingat lah pulak sbb apa . Hehe . Sorry because i didn't jot down what ustaz had said. Seboleh boleh nya masa kita puasa tidak digalakkan untuk memakai perfume ,kerana puasa itu bermaksud menahan diri daripada segala nikmat. wangian itu salah satu bentuk nikmat , kata ustaz.

Then right after that ,makmum terus berdiri nak perform isyak , suddenly ada makcik ni came and said to me;

M: Adik kan ?
Me : hmm ? (my face was so blur sebab tak tahu apa motip makcik ni )
M: Adik kan ?
Me : Still blur.... (Dalam hati , "makcik ni hilang anak ke apa?")
M: Umur berapa ?
Me: 19 (thought makcik tu kurang dengar cause semua orang busy nak masuk saf)
M: Dah pergi semayang kat belakang sana , takpun kat hujung
Me : *senyum* *pergi duduk hujung*

Actually aku nak tergelak , tapi tahan cause taknak makcik tu terasa. Lahhh dia ingat aku bawah umur lagi ke , belum mumayiz/baligh, macamtu ? Idk , maybe sebab rendah kot approximately 151cm . So that makcik misunderstood. Or sebab muka aku baby face ? Eh ? Hahaha

mungkin ...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...