Adsense

Tuesday, August 19, 2014

Babysitting Delisha

 Assalammualaikum

Sorry lama tinggal blog ni,busy lately. Haritu masa aku balik Malaysia sempatlah jugak pergi rumah pakcik and babysit anak dia. Rare tau kalau nak tengok sepupu dukung sepupu. Budak kecik dalam gambar ni sepupu aku.

Actually aku tak expect and ready nak dukung dia sambil dia tidur. Masatu dia nangis kesian pulak time tu mak dia nak makan so aku pun tolong lah agah agah main dengan dia. Tiba tiba dia tidur. Now, baru aku faham perasaan dokong baby tu mcmna. Beratnya ya tuhan, lenguh tangan sebab tak biasa dukung baby. Sampai suruh akak tolong support bila mak dia tak perasan sebab tak larat.

So here's the baby Delisha





and yes I don't have any cool picture with her. Satu, sebab aku nak tergelak. Dukung baby is not so me, tu akak and mama punya kerja. Second, sebab tudung and baju aku pun dah senget benget masa dukung budak kecik comel ni. And it's totally not her fault, cuma aku je yang tak biasa. Habis dukung baby je aku terus cakap dekat mak aku "mama sorry dulu masa adik lahir berat 3 kilo lebih" (I was the second heaviest baby in the family)

Anyways, it's a wonderful experience and now every time I saw women carrying a baby in their arms aku memang salute habis lah sambil dalam hati berkata "beratnya budak tu,kesian mak dia". Guys take note, please don't let your wives carry the baby all the time, put your muscles in use :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...