Adsense

Thursday, November 20, 2014

Me & Drinks

Assalammualaikum

Hari ini dengan post yang dilabel narcissist oleh diri sendiri akan menceritakan tentang minuman favorite aku.



I'm not a coffee/tea drinker, so bila pergi coffee shop ke apa aku tak tahu nak order apa. Paling safe aku akan order something chocolate-y (which is obviously not a coffee). And, bila aku kat rumah mama and akak jenis suka layan hot drinks lepas makan which is secara tidak langsung aku akan terlibat sama even though honestly aku tak suka minum. Mama tetap akan buatkan aku air Milo or teh. Aku pun tak faham kenapa aku tak suka Milo, come on lah weh, it's a freaking Milo, minuman kegemaran seluruh rakyat Malaysia. Then I'm the weird one who doesn't like it. Oh, well.

So after I got back from Malaysia last Summer, aku ada initiative lah untuk minum green tea. The reason is just because orang kata green tea bagus untuk detoxification and menyihatkan. Yang peliknya, rasa green tea yang weird tu aku boleh hadam pulak. Green tea has a weird tasteless taste that I can't describe but I like it. And as a worker at University Catering aku dapat meal card yang aku boleh redeem basically any food at the Union Market. Most of the time after i'm done with my work aku akan rush to go to class, especially on Thursday. So, I opt to buy a frozen Matcha green tea latte which now is my fav drink. Yay, finally I have a fav tea.

But... being an adventurous, risky Ilifilza, I mix and match my fav drink with different syrups. Green tea latte tu itself dah sedap, but saja mengada gedik nak jadikan dia super sedap. So each time aku beli aku akan mix dia with honey, almond, vanilla, caramel, etc syrup. After few times failing, and having to drink sucky tasted drinks.... I conclude matcha green tea latte super sedap bila dia bergabung dengan chocolate syrup !!! (Gambar dia atas ialah matcha green tea latte without syrup) I feel bad actually for the ones who prepare my drink mesti dia pening gila dapat customer weird macam ini. But it's not my first time though, masa zaman high school kat maktab dulu, aku selalu suruh abang cafe tu buat kan aku teh o ais laici, laici lebih. mana lah abang tu tak rasa macam nak tutup kedai bila nampak aku. Dahlah student price teh o laici RM1.50,with all the hassle he had to go through for the sake of a teh o ais laici, tak worth it doh. Okay, now I feel real bad for him. Sorry bang, if you read this saya dah grad lama dah, saya harap bisnes abang bertambah maju sekarang. Amin !

For smoothies, I prefer anything that has banana in it. Like chocolate banana smoothies and strawberry banana smoothies. Banana basically makes everything tastes perfect !


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...